Ο βασιλικός είναι ετήσιο ποώδες φυτό, της οικογένειας των Χειλανθών. Η ποικιλία που καλλιεργείται στην Ελλάδα είναι η «citriodora» η οποία διακρίνεται από τα μεγάλα φύλλα και το έντονο άρωμα. Για τον λόγο αυτό καλλιεργείται για παραγωγή ξηρής δρόγης αλλά και για παραγωγή αιθέριου ελαίου.
Ο βασιλικός είναι ένα τέτοιο χρήσιμο βότανο να έχετε στην κουζίνα και είναι πραγματικά εύκολο να αυξηθούν. Μπορεί να καλλιεργηθεί κοντά στο χέρι στο περβάζι της κουζίνας σας για το καλοκαίρι, ή αν προτιμάτε μπορείτε να το φυτέψετε στον κήπο μια φορά είναι αρκετά μεγάλη και όλα κίνδυνος παγετού έχει περάσει.
Πώς να σπείρουν Βασίλειος σπόρων
Βασιλικός σε γλάστρα
Ο βασιλικός είναι ένα ετήσιο φυτό, έτσι θα πρέπει να σπείρουν φρέσκο σπόρο κάθε χρόνο από το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο.
Γεμίστε το δοχείο σας με ένα καλής ποιότητας λίπασμα σπόρων, όπως ο John Innes Νο 1 και συσφίγγει το λίπασμα για να δημιουργήσετε μια επίπεδη επιφάνεια. Βρέξτε το λίπασμα και αφήστε οποιαδήποτε υπερβολική διαρροή νερού πριν να σπείρουν σας seeds.Sow το σπόρο σε όλη την επιφάνεια του χώματος πριν καλύπτοντάς τον με ένα ελαφρύ ψέκασμα των λίπασμα ή βερμικουλίτη.
Τοποθετήστε το δοχείο σε ένα θερμαινόμενο διασπορέας εάν έχετε ένα, αλλά εάν όχι τότε μπορείτε απλά να σφραγίσει το δοχείο μέσα σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να βλαστήσει οι σπόροι. Αυτό συνήθως διαρκεί έως και 2 εβδομάδες.
Μόλις βλαστήσει, μπορείτε να αφαιρέσετε την πλαστική σακούλα και να αναπτυχθούν τα στις ψυχρότερες συνθήκες. Είναι πραγματικά σημαντικό να μην πάνω από τη θάλασσα Βασίλειος δενδρύλλια που μισούν υγρό χώμα. Προσπαθήστε να κρατήσετε το λίπασμα μόνο υγρό, και αφήστε το να στεγνώσει σχεδόν μεταξύ πότισμα.
Συγκομιδή Βασίλειος
Μόλις τα φυτά Βασίλειος σας είναι καλά μεγαλώσει, μπορείτε να αρχίσετε να συγκομιδή τακτικά. Απλά κομμένα επιμέρους πηγάζει ακριβώς πάνω από ένα σύνολο φύλλων. Νέα στελέχη θα αναπτυχθούν από τους κόμβους για να σας δώσουμε περισσότερες νόστιμα φύλλα βασιλικού σε λίγες εβδομάδες.
Εάν εντοπίσετε κάποιο λουλούδι s που εμφανίζεται τότε αυτές θα πρέπει να αφαιρεθεί για να αποτρέψει το εργοστάσιο θα τους σπόρους. Αν τρέφονται και ποτίζονται τακτικά και συλλέγονται συχνά, βασιλικός φυτά σας θα συνεχίσουμε όλο το καλοκαίρι.
Ο βασιλικός είναι ένα τέτοιο χρήσιμο βότανο να έχετε στην κουζίνα και είναι πραγματικά εύκολο να αυξηθούν. Μπορεί να καλλιεργηθεί κοντά στο χέρι στο περβάζι της κουζίνας σας για το καλοκαίρι, ή αν προτιμάτε μπορείτε να το φυτέψετε στον κήπο μια φορά είναι αρκετά μεγάλη και όλα κίνδυνος παγετού έχει περάσει.
Πώς να σπείρουν Βασίλειος σπόρων
Βασιλικός σε γλάστρα
Ο βασιλικός είναι ένα ετήσιο φυτό, έτσι θα πρέπει να σπείρουν φρέσκο σπόρο κάθε χρόνο από το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο.
Γεμίστε το δοχείο σας με ένα καλής ποιότητας λίπασμα σπόρων, όπως ο John Innes Νο 1 και συσφίγγει το λίπασμα για να δημιουργήσετε μια επίπεδη επιφάνεια. Βρέξτε το λίπασμα και αφήστε οποιαδήποτε υπερβολική διαρροή νερού πριν να σπείρουν σας seeds.Sow το σπόρο σε όλη την επιφάνεια του χώματος πριν καλύπτοντάς τον με ένα ελαφρύ ψέκασμα των λίπασμα ή βερμικουλίτη.
Τοποθετήστε το δοχείο σε ένα θερμαινόμενο διασπορέας εάν έχετε ένα, αλλά εάν όχι τότε μπορείτε απλά να σφραγίσει το δοχείο μέσα σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να βλαστήσει οι σπόροι. Αυτό συνήθως διαρκεί έως και 2 εβδομάδες.
Μόλις βλαστήσει, μπορείτε να αφαιρέσετε την πλαστική σακούλα και να αναπτυχθούν τα στις ψυχρότερες συνθήκες. Είναι πραγματικά σημαντικό να μην πάνω από τη θάλασσα Βασίλειος δενδρύλλια που μισούν υγρό χώμα. Προσπαθήστε να κρατήσετε το λίπασμα μόνο υγρό, και αφήστε το να στεγνώσει σχεδόν μεταξύ πότισμα.
Συγκομιδή Βασίλειος
Μόλις τα φυτά Βασίλειος σας είναι καλά μεγαλώσει, μπορείτε να αρχίσετε να συγκομιδή τακτικά. Απλά κομμένα επιμέρους πηγάζει ακριβώς πάνω από ένα σύνολο φύλλων. Νέα στελέχη θα αναπτυχθούν από τους κόμβους για να σας δώσουμε περισσότερες νόστιμα φύλλα βασιλικού σε λίγες εβδομάδες.
Εάν εντοπίσετε κάποιο λουλούδι s που εμφανίζεται τότε αυτές θα πρέπει να αφαιρεθεί για να αποτρέψει το εργοστάσιο θα τους σπόρους. Αν τρέφονται και ποτίζονται τακτικά και συλλέγονται συχνά, βασιλικός φυτά σας θα συνεχίσουμε όλο το καλοκαίρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου