Το καρπούζι είναι μονοετής καλλιέργεια και καλλιεργείται είτε όλο το χρόνο σε θερμοκηπιακές μονάδες είτε παραδοσιακά στην ύπαιθρο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν πολυάριθμες ποικιλίες καρπουζιών με 3 κύριες να καλλιεργούνται στη χώρα μας, αυτές είναι η κλασική ερυθρόσαρκη, η ποικιλία λευκόσαρκη και η μοσχάτη.
Ο καθένας φαίνεται να αγαπούν ζουμερό καρπούζι το καλοκαίρι. Κατάγονται από την Αφρική, τα πεπόνια πρέπει υψηλές θερμοκρασίες (έως και 80 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας) και μια μεγάλη καλλιεργητική περίοδο. Κηπουροί σε ψυχρότερα κλίματα μπορεί να εξακολουθούν να έχουν επιτυχία στην καλλιέργεια καρπουζιού από την έναρξη των σπόρων σε εσωτερικούς χώρους και την επιλογή των ποικιλιών μικρής σεζόν. Ημέρες μέχρι τη λήξη κυμαίνονται από 70 έως 90, ανάλογα με την ποικιλία.
ΦΥΤΕΜΑ
Εάν ζείτε σε θερμότερα κλίματα, μπορείτε να κατευθύνετε σπείρει τους σπόρους σε εξωτερικούς χώρους, αλλά περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία του εδάφους θερμαίνεται σε τουλάχιστον 70 βαθμούς για να αποφευχθεί η κακή βλάστηση.
αμπέλια Καρπούζι είναι πολύ τρυφερά και δεν θα πρέπει να μεταμοσχευθούν μέχρι να περάσει όλα κίνδυνος παγετού. (Για να είναι ασφαλής, περιμένετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την τελευταία ημερομηνία παγετού σας.)
Αν είστε σε μια ψυχρότερη ζώνη, ξεκινήστε σπόρους σε εσωτερικούς χώρους περίπου ένα μήνα πριν τη μεταφύτευση.
Τροποποιείται το έδαφος με την ηλικία κοπριά, φύκια, και / ή λίπασμα πριν από τη φύτευση. Καρπούζια είναι βαριά τροφοδότες.
Καρπούζια προτιμούν ένα pH του εδάφους μεταξύ 6 και 6,8.
Μεγαλώνοντας τα αμπέλια στη έθεσε σειρές, γνωστή ως λόφους, εξασφαλίζει καλή αποστράγγιση και θα κρατήσει τη θερμότητα του ήλιου πλέον. Διάστημα τα φυτά περίπου 2 πόδια χώρια σε ένα 5-πόδι-ευρεία λόφο.
Αν είστε αυξάνεται σε σειρές, το διάστημα 6 πόδια χώρια από 6 πόδια χώρια.
Καρπούζια, όπως αργιλώδη, καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Χειριστείτε τα απαλά όταν μεταμόσχευση.
Μετά τη μεταμόσχευση σας, να καλύπτει τα φυτά με σειρά καλύπτει για να κρατήσει τα παράσιτα στο κόλπο. Θα καταργήσετε η σειρά καλύπτει όταν βλέπεις τα δύο αρσενικά και θηλυκά άνθη για το αμπέλι.
Βρείτε ακόμα περισσότερες συμβουλές για τη φύτευση καρπούζι στον κήπο του σπιτιού σας.
ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Το προστατευτικό στρώμα με μαύρο πλαστικό θα εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς: θα θερμάνει το έδαφος, εμποδίζουν την ανάπτυξη ζιζανίων και να κρατήσει την ανάπτυξη φρούτα καθαρό.
Το πότισμα είναι πολύ σημαντικό από τη φύτευση μέχρι να αρχίσει φρούτα για να σχηματίσουν. Ενώ τα φυτά πεπονιού μεγαλώνουν, ανθίζουν, και τον καθορισμό φρούτων, που χρειάζονται 1-2 ίντσες νερού ανά εβδομάδα.
Κρατήστε το χώμα υγρό αλλά όχι βαρύς. Το νερό στη βάση της αμπέλου το πρωί, και προσπαθήστε να αποφύγετε το βρέξιμο των φύλλων και την αποφυγή γενικά πότισμα. Μειώστε το πότισμα μία φορά φρούτα αυξάνονται. Ο ξηρός καιρός παράγει το πιο γλυκό πεπόνι.
Αν επιλέξετε να γονιμοποιήσουν (και πολλοί), βεβαιωθείτε ότι είναι παραδώσει περισσότερο άζωτο από φώσφορο και κάλιο. Ωστόσο, μετά την ανθοφορία αρχίζει, χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα με λιγότερο άζωτο. Μας αρέσει να χρησιμοποιείτε υγρά φύκια.
Το κλάδεμα δεν είναι απαραίτητη, αλλά η παραγωγικότητα της αμπέλου μπορεί να βελτιωθεί εάν δεν επιτρέπουν πλάγια (πλευρά) αμπέλια για να αναπτυχθούν και να κολλήσει στον κεντρικό αμπέλι. Όταν το φυτό είναι νεαρό, μόλις κόψει τα τέλη μπουμπούκια που σχηματίζουν (πριν από τα πλευρικοί βλαστοί γίνονται αμπέλια). Μπορείτε επίσης να τσιμπήσετε από μερικά άνθη να εστιάσει την ενέργεια σε λιγότερες πεπόνια (αν και είναι μια πρόκληση για να σκοτώσει μια πιθανή φρούτα!).
Αμπέλια παράγουν αρσενικά και θηλυκά άνθη χωριστά στο ίδιο φυτό. Συχνά αρχίσει την παραγωγή αρσενικά άνθη αρκετές εβδομάδες πριν εμφανιστούν τα θηλυκά. Μην ανησυχείτε αν τα αρσενικά άνθη πέσουν. Τα θηλυκά άνθη (που έχουν ένα πρησμένο λάμπα στη βάση) θα μείνει στο αμπέλι και φέρουν καρπούς.
Άνθη απαιτούν επικονίαση για να ρυθμίσετε τα φρούτα, έτσι ώστε να είστε ευγενικοί με τις μέλισσες!
Όπως φρούτα ωριμάζουν, την πρόληψη της σήψης με απαλά ανύψωση και τοποθέτηση κάποιο χαρτόνι ή άχυρο μεταξύ του καρπού και του εδάφους.
Παράσιτα / ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Οι αφίδες
Σκαθάρια αγγούρι
Σκουός Αμπέλου Borer Σκώρους
Fusarium Wilt
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ / ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Καρπούζια δεν γλυκάνει μετά την πήρε, έτσι εποχή της συγκομιδής είναι σημαντική. Συνήθως ωριμάζουν σε διάστημα δύο εβδομάδων, έτσι ώστε να κρατήσει το μάτι τους.
Ο Δρ Bill Rhodes, καθηγητής κηπευτικά στο Πανεπιστήμιο Clemson, προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές για το πώς να πει εάν τα καρπούζια είναι ώριμες:
Γροθιά του. Αν το καρπούζι ακούγεται κούφια, είναι ώριμα.
Κοιτάξτε το χρώμα στην κορυφή. Το καρπούζι είναι ώριμο όταν υπάρχει μικρή αντίθεση μεταξύ των λωρίδων.
Κοιτάξτε το χρώμα στο κάτω μέρος. Ένα πράσινο καρπούζι θα έχει ένα άσπρο πάτο? Ένα ώριμο πεπόνι θα έχει ένα κρεμ ή κίτρινο χρώμα κάτω.
Πατήστε σε αυτό. Αν το καρπούζι ακούγεται σαν να δίνει μια μικρή, είναι ώριμα. (Ρόδου δεν ήθελε αυτή τη μέθοδο γιατί μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα του καρπού.)
Ελέγξτε την κληματίδα. Αν είναι πράσινο, περιμένετε. Αν είναι μισοπεθαμένος, το καρπούζι είναι σχεδόν ώριμα ή ώριμα. Εάν η ψαλίδα είναι πλήρως νεκρό, είναι ώριμα ή υπερώριμα? δεν πρόκειται να πάρει κανένα πιο ώριμα, οπότε ίσως και να πάρει!
Στελέχη θα πρέπει να κοπεί με ένα κοφτερό μαχαίρι κοντά στον καρπό.
Τα καρπούζια μπορούν να αποθηκευτούν άκοπα για περίπου 10 ημέρες. Αν κοπεί, μπορούν να διαρκέσουν στο ψυγείο για περίπου 4 ημέρες. Τυλίξτε σφιχτά σε πλαστικό.
Ο καθένας φαίνεται να αγαπούν ζουμερό καρπούζι το καλοκαίρι. Κατάγονται από την Αφρική, τα πεπόνια πρέπει υψηλές θερμοκρασίες (έως και 80 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας) και μια μεγάλη καλλιεργητική περίοδο. Κηπουροί σε ψυχρότερα κλίματα μπορεί να εξακολουθούν να έχουν επιτυχία στην καλλιέργεια καρπουζιού από την έναρξη των σπόρων σε εσωτερικούς χώρους και την επιλογή των ποικιλιών μικρής σεζόν. Ημέρες μέχρι τη λήξη κυμαίνονται από 70 έως 90, ανάλογα με την ποικιλία.
ΦΥΤΕΜΑ
Εάν ζείτε σε θερμότερα κλίματα, μπορείτε να κατευθύνετε σπείρει τους σπόρους σε εξωτερικούς χώρους, αλλά περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία του εδάφους θερμαίνεται σε τουλάχιστον 70 βαθμούς για να αποφευχθεί η κακή βλάστηση.
αμπέλια Καρπούζι είναι πολύ τρυφερά και δεν θα πρέπει να μεταμοσχευθούν μέχρι να περάσει όλα κίνδυνος παγετού. (Για να είναι ασφαλής, περιμένετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την τελευταία ημερομηνία παγετού σας.)
Αν είστε σε μια ψυχρότερη ζώνη, ξεκινήστε σπόρους σε εσωτερικούς χώρους περίπου ένα μήνα πριν τη μεταφύτευση.
Τροποποιείται το έδαφος με την ηλικία κοπριά, φύκια, και / ή λίπασμα πριν από τη φύτευση. Καρπούζια είναι βαριά τροφοδότες.
Καρπούζια προτιμούν ένα pH του εδάφους μεταξύ 6 και 6,8.
Μεγαλώνοντας τα αμπέλια στη έθεσε σειρές, γνωστή ως λόφους, εξασφαλίζει καλή αποστράγγιση και θα κρατήσει τη θερμότητα του ήλιου πλέον. Διάστημα τα φυτά περίπου 2 πόδια χώρια σε ένα 5-πόδι-ευρεία λόφο.
Αν είστε αυξάνεται σε σειρές, το διάστημα 6 πόδια χώρια από 6 πόδια χώρια.
Καρπούζια, όπως αργιλώδη, καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Χειριστείτε τα απαλά όταν μεταμόσχευση.
Μετά τη μεταμόσχευση σας, να καλύπτει τα φυτά με σειρά καλύπτει για να κρατήσει τα παράσιτα στο κόλπο. Θα καταργήσετε η σειρά καλύπτει όταν βλέπεις τα δύο αρσενικά και θηλυκά άνθη για το αμπέλι.
Βρείτε ακόμα περισσότερες συμβουλές για τη φύτευση καρπούζι στον κήπο του σπιτιού σας.
ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Το προστατευτικό στρώμα με μαύρο πλαστικό θα εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς: θα θερμάνει το έδαφος, εμποδίζουν την ανάπτυξη ζιζανίων και να κρατήσει την ανάπτυξη φρούτα καθαρό.
Το πότισμα είναι πολύ σημαντικό από τη φύτευση μέχρι να αρχίσει φρούτα για να σχηματίσουν. Ενώ τα φυτά πεπονιού μεγαλώνουν, ανθίζουν, και τον καθορισμό φρούτων, που χρειάζονται 1-2 ίντσες νερού ανά εβδομάδα.
Κρατήστε το χώμα υγρό αλλά όχι βαρύς. Το νερό στη βάση της αμπέλου το πρωί, και προσπαθήστε να αποφύγετε το βρέξιμο των φύλλων και την αποφυγή γενικά πότισμα. Μειώστε το πότισμα μία φορά φρούτα αυξάνονται. Ο ξηρός καιρός παράγει το πιο γλυκό πεπόνι.
Αν επιλέξετε να γονιμοποιήσουν (και πολλοί), βεβαιωθείτε ότι είναι παραδώσει περισσότερο άζωτο από φώσφορο και κάλιο. Ωστόσο, μετά την ανθοφορία αρχίζει, χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα με λιγότερο άζωτο. Μας αρέσει να χρησιμοποιείτε υγρά φύκια.
Το κλάδεμα δεν είναι απαραίτητη, αλλά η παραγωγικότητα της αμπέλου μπορεί να βελτιωθεί εάν δεν επιτρέπουν πλάγια (πλευρά) αμπέλια για να αναπτυχθούν και να κολλήσει στον κεντρικό αμπέλι. Όταν το φυτό είναι νεαρό, μόλις κόψει τα τέλη μπουμπούκια που σχηματίζουν (πριν από τα πλευρικοί βλαστοί γίνονται αμπέλια). Μπορείτε επίσης να τσιμπήσετε από μερικά άνθη να εστιάσει την ενέργεια σε λιγότερες πεπόνια (αν και είναι μια πρόκληση για να σκοτώσει μια πιθανή φρούτα!).
Αμπέλια παράγουν αρσενικά και θηλυκά άνθη χωριστά στο ίδιο φυτό. Συχνά αρχίσει την παραγωγή αρσενικά άνθη αρκετές εβδομάδες πριν εμφανιστούν τα θηλυκά. Μην ανησυχείτε αν τα αρσενικά άνθη πέσουν. Τα θηλυκά άνθη (που έχουν ένα πρησμένο λάμπα στη βάση) θα μείνει στο αμπέλι και φέρουν καρπούς.
Άνθη απαιτούν επικονίαση για να ρυθμίσετε τα φρούτα, έτσι ώστε να είστε ευγενικοί με τις μέλισσες!
Όπως φρούτα ωριμάζουν, την πρόληψη της σήψης με απαλά ανύψωση και τοποθέτηση κάποιο χαρτόνι ή άχυρο μεταξύ του καρπού και του εδάφους.
Παράσιτα / ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Οι αφίδες
Σκαθάρια αγγούρι
Σκουός Αμπέλου Borer Σκώρους
Fusarium Wilt
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ / ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Καρπούζια δεν γλυκάνει μετά την πήρε, έτσι εποχή της συγκομιδής είναι σημαντική. Συνήθως ωριμάζουν σε διάστημα δύο εβδομάδων, έτσι ώστε να κρατήσει το μάτι τους.
Ο Δρ Bill Rhodes, καθηγητής κηπευτικά στο Πανεπιστήμιο Clemson, προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές για το πώς να πει εάν τα καρπούζια είναι ώριμες:
Γροθιά του. Αν το καρπούζι ακούγεται κούφια, είναι ώριμα.
Κοιτάξτε το χρώμα στην κορυφή. Το καρπούζι είναι ώριμο όταν υπάρχει μικρή αντίθεση μεταξύ των λωρίδων.
Κοιτάξτε το χρώμα στο κάτω μέρος. Ένα πράσινο καρπούζι θα έχει ένα άσπρο πάτο? Ένα ώριμο πεπόνι θα έχει ένα κρεμ ή κίτρινο χρώμα κάτω.
Πατήστε σε αυτό. Αν το καρπούζι ακούγεται σαν να δίνει μια μικρή, είναι ώριμα. (Ρόδου δεν ήθελε αυτή τη μέθοδο γιατί μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα του καρπού.)
Ελέγξτε την κληματίδα. Αν είναι πράσινο, περιμένετε. Αν είναι μισοπεθαμένος, το καρπούζι είναι σχεδόν ώριμα ή ώριμα. Εάν η ψαλίδα είναι πλήρως νεκρό, είναι ώριμα ή υπερώριμα? δεν πρόκειται να πάρει κανένα πιο ώριμα, οπότε ίσως και να πάρει!
Στελέχη θα πρέπει να κοπεί με ένα κοφτερό μαχαίρι κοντά στον καρπό.
Τα καρπούζια μπορούν να αποθηκευτούν άκοπα για περίπου 10 ημέρες. Αν κοπεί, μπορούν να διαρκέσουν στο ψυγείο για περίπου 4 ημέρες. Τυλίξτε σφιχτά σε πλαστικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου