Το σκόρδο (Allium sativum) είναι ετήσιο ποώδης φυτό με καταγωγή την Ασία. Οι βολβοί του έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Το σκόρδο χρησιμοποιείται στη μαγειρική αλλά και για την παρασκευή φαρμάκων. Περιέχει την αλλισίνη, ουσία η οποία προσδίδει τη χαρακτηριστική οσμή και γεύση.
Είναι ποώδες φυτό με ψευτοβλαστό, δηλαδή σχηματίζεται από φύλλα, το ένα μέσα στο άλλο όπου και καταλήγει σε ορθόκλαδη ροζέτα φύλλων λογχοειδών, με κεντρική νεύρωση όπως τα φύλλα των αγρωστωδών και του πράσου, έχοντας ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα. Καλλιεργείται ως μονοετές. Δημιουργεί υπόγειους σύνθετους βολβούς από τους οποίους εκπτύσσεται μια θυσσανώδης ρίζα. Ο βολβός εξωτερικά περιβάλλεται από στρώσεις φύλλων και εσωτερικά περιέχει μικρούς αποταμιευτικούς βλαστούς ή αλλιώς σκελίδες. Η κάθε μια σκελίδα είναι ένα εν δυνάμει φυτό.
Φύτεψε το σκόρδο, το φθινόπωρο.
Φθινόπωρο-to-άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για την καλλιέργεια σκόρδου. Ακριβώς όπως τουλίπες, σκελίδες σκόρδο φυτευτεί το φθινόπωρο αναπτυχθεί γρήγορα ρίζες, έτσι ώστε τα μικρά φυτά έχουν καθιερωθεί από την εποχή κρύο καιρό σταματήσει την ανάπτυξή τους. Στη συνέχεια, αρχίζουν να αναπτύσσονται και πάλι, μόλις το χώμα ζεσταίνεται νωρίς την άνοιξη, και παράγουν ένα harvestable των καλλιεργειών από τα μέσα του καλοκαιριού. Γαρίφαλα μπορούν επίσης να φυτευτούν πρώτο πράγμα την άνοιξη, αλλά οι αποδόσεις της άνοιξης-φυτεύτηκαν σκόρδο μπορεί να είναι το μισό από ότι από την σκελίδες φυτεύονται το φθινόπωρο, και ωριμάζουν αργότερα, πάρα πολύ. Γιατί να μην το κάνουμε σωστά; Το σκόρδο απωθεί τα βαμπίρ, που βγαίνουν στις Απόκριες, οπότε είναι εύκολο να θυμόμαστε ότι το σκόρδο αυξανόμενη έτος αρχίζει πριν από το τέλος του Οκτωβρίου.
Φύτεψε δύο ή περισσότερες διαφορετικές ποικιλίες σκόρδου.
Μέρος της διασκέδασης της αυξανόμενης σκόρδο προσπαθεί νέες ποικιλίες, και μου αρέσει να δοκιμάσετε ένα νέο-να-με ποικιλία κάθε χρόνο. Την ίδια στιγμή, έχω αυξανόμενη «Μουσική» για σχεδόν δέκα χρόνια, η οποία αξίζει τη δημοτικότητά του για το μέγεθος και το σθένος. Το κύριο πράγμα είναι να διαφοροποιήσουν, έτσι ώστε αν κάποιος ποικιλία έχει πρόβλημα, ένα άλλο μπορεί να πάρει τη σκυτάλη.
Πανεπιστήμιο με βάση δοκιμές πεδίου στις ΗΠΑ παρέχουν μια σταθερή λίστα των αντάξια ποικιλίες σκόρδου. Σε ένα πεδίο δοκιμής Κεντάκι, δύο μεγάλα hardnecks, «Μουσική» και «Bogatyr», που παράγεται το μεγαλύτερο, πιο όμορφα λαμπτήρες, με «πολωνική Softneck» ο ηγέτης μεταξύ των τύπων softneck. «Μουσική» και «πολωνική Softneck» και τα έχουν πάει καλά σε δοκιμές σε δροσερά Michigan, μαζί με το «γερμανικό White», η οποία δοκιμάζει πιο πικάντικη από «Μουσική» και παράγει μεγάλες λάμπες. Μια 2013 μελέτη στο Ρόουντ Άιλαντ αξιολογείται μια διαφορετική λίστα των ποικιλιών σκόρδου, εκ των οποίων «Chesnock Κόκκινο» ήταν η κορυφαία hardneck, με «Όρεγκον Blue» επικεφαλής της λίστας των softnecks.
Αν και αυτό είναι ένα ωραίο κατάλογο των ποικιλιών σκόρδου για πολλούς κηπουροί, μεγαλύτερο δεν είναι πάντα καλύτερο όταν αυξάνεται το σκόρδο για την αποθήκευση μέσω του χειμώνα και καλά στην άνοιξη. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, λαμπτήρες μικρού και μεσαίου μεγέθους αποθηκεύσει καλύτερα από μεγάλες επιχειρήσεις, γι 'αυτό προσπαθήστε να κρατήσετε μερικά petite ποικιλίες στη συλλογή μου. Για παράδειγμα, οι βολβοί των softneck «Blossom» είναι αρκετά μικρό, αλλά ωριμάζουν νωρίς και να κρατήσει για 10 μήνες - δύο χαρακτηριστικά που τους κρατούν στη λίστα φύτευση μου χρόνο με το χρόνο.
Φύτεψε μεγάλες σκελίδες.
Οι μεγάλες σκελίδες παρέχει άφθονα αποθέματα τροφίμων για την καλλιέργεια δενδρυλλίων σκόρδο, έτσι ώστε οι μεγάλες εξωτερικές σκελίδες είναι οι καλύτερες για φύτευση. Αλλά υπάρχει μια παγίδα. Συχνά πολύ μεγάλες σκελίδες βρίσκονται στα πρόθυρα της διαίρεσης σε δύο, και μόλις φυτευτεί τα διπλά σκελίδες μεγαλώνουν σε μικρά κενά δίδυμο φυτά που παράγουν μονόπλευρη λαμπτήρες. Να είστε επιλεκτικοί όταν αποφασίζουν ποια σκελίδες στο εργοστάσιο, και παράκαμψη λίγο γαρίφαλο, καθώς και μεγάλο διπλό.
Το επίστρωμα μέσω του χειμώνα.
Σκόρδο ανταγωνίζεται ελάχιστα με τα ζιζάνια, και αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα υπολείμματα σκόρδο μέσα από το χειμώνα με άχυρο ή χοντροκομμένα φύλλα οδηγεί σε μεγαλύτερη και καλύτερη απόδοση. Χειμώνας σάπια φύλλα βοηθά στη διατήρηση θρεπτικών ουσιών στο έδαφος από την απόπλυση μακριά, και επίσης μπορεί να βοηθήσει buffer λίγα φυτά από τους ισχυρούς ανέμους. Το αγαπημένο μου σκόρδο επιστρώματος αποτελείται από χοντροκομμένα φύλλα που συλλέγονται με την τελευταία χόρτα της εποχής αναμιχθεί. Οι νήμα που μοιάζει με κομμένο γρασίδι βοηθήσει να κρατήσει τα φύλλα στη θέση τους, τα οποία σχηματίζουν ένα ελαστικό μαξιλάρι για βαριά φορτία πάγου ή χιονιού.
Προετοιμαστείτε για παράσιτα και ασθένειες.
Πολλοί κηπουροί έχουν κανένα πρόβλημα με τα παράσιτα, όταν αυξάνεται το σκόρδο, αλλά δύο σοβαρά θέματα που μπορεί να υπονομεύσει τις καλλιέργειες. Κρεμμύδι λευκή σήψη μπορεί να είναι μια επίμονη ασθένεια χώμα, και οι προνύμφες μυγών ρίζα κρεμμύδι μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά.
Στον ήλιο αναδύεται ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αποκατάσταση του εδάφους που φιλοξενεί τη λευκή σήψη μύκητες, μια κοινή ασθένεια στο χώμα που προκαλεί το σκόρδο και τα κρεμμύδια να κιτρινίζουν και να σαπίζει σε μια ευαίσθητος χάος. Για να Solarise του εδάφους, που αναμειγνύεται με κάποια οργανική ύλη όπως αποκόμματα χλόης, βρέξτε το τροποποιημένο χώμα καλά, και στη συνέχεια να καλύψει το οικόπεδο με διαφανές πλαστικό, μπαίνει κάτω κατά μήκος των άκρων, για έξι εβδομάδες κατά τη διάρκεια της πιο ζεστό μέρος του καλοκαιριού. Το πλαστικό αυξάνει η θερμοκρασία του εδάφους είναι αρκετά για να προκαλέσουν οι μύκητες να πεθάνουν ή να γίνουν αδρανείς. Αναμείνετε επιζώντες καθώς η θερμοκρασία του εδάφους επιστρέφει στην κανονική, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση του «δόλωμα και μεταστροφή» μέθοδο που περιγράφεται από την Ann Marie Hendry στην πρόσφατη ιστορία της, Πώς να ελέγξει το κρεμμύδι Λευκό Rot. Σύντομη έκδοση: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη σκόρδου για να ξεγελάσουν το μύκητα στη σκέψη ενός φυτού ξενιστή έχει φτάσει, η οποία αποδεικνύεται ότι είναι μια φάρσα και ο μύκητας πεθαίνει. Στη συνέχεια, μπορείτε να το κάνετε και πάλι, γιατί η λευκή σήψη μύκητας δεν πάει κάτω εύκολα!
Κρεμμύδι προνύμφες ρίζα μύγα είναι ένα παγκόσμιο παράσιτο κρεμμύδια και το σκόρδο. Μικροσκοπικό μπεζ σκουλήκια βρέθηκαν σίτιση σε βολβοί σκόρδου είναι οι προνύμφες ενός μικρού μύγα, Delia Antiqua. Τρεις γενιές ανά καλοκαίρι δεν είναι ασυνήθιστο σε εύκρατα κλίματα, και μερικά χρόνια είναι πολύ χειρότερη από ό, τι άλλοι. Δεν μπορώ να πω ένα μύγα από το άλλο, αλλά αυτή η καναδική μελέτη αποκάλυψε χρήσιμα στοιχεία για την παρακολούθηση της δραστηριότητας μύγα κρεμμύδι. Τα λευκά κολλώδη παγίδες προτιμάται σε σχέση με άλλα χρώματα, και prime time της πτήσης είναι 6 έως 8 το βράδυ. Όταν πιάνω πολλές υπόπτων στο επίθεμα σκόρδου μου στις αρχές του καλοκαιριού, μπορώ να εγκαταστήσετε ένα φράγμα fleece ή λεπτό πλέγμα για να αποτραπεί η περαιτέρω ζημία.
Θεραπεία Ξηρό και βρώμικο.
Το ερώτημα που τίθεται συχνά ως προς το αν είναι επιβλαβές να ξεπλύνετε βολβοί σκόρδου μετά την συγκομιδή. Βγάζει, είναι μια κακή ιδέα. Αυτή η ενδιαφέρουσα μελέτη της σκλήρυνσης διαδικασιών σε αγροκτήματα στη Νέα Υόρκη αποκάλυψε ότι πλυμένα βολβοί αποχρωματίζει συνήθως κατά την αποθήκευση. Αλλά είναι ασφαλές να κόψτε τις ρίζες και τα πράσινα φύλλα αμέσως μετά τη συγκομιδή, η οποία μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία ξήρανσης.
Όπως και με άλλες προσπάθειες κηπουρική, την τύχη σας αυξάνεται το σκόρδο θα βελτιωθεί με την εμπειρία. Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε είναι τώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου