Η στέβια είναι φυτό μικρής διάρκειας ημέρας. Αυτό σημαίνει πως σε πρώϊμη σπορά, έχουμε στο χωράφι πρώϊμη άνθιση. Για αυτό, όταν προτιμήσουμε το παραδοσιακό σπορείο χωρίς κάλυψη, τότε πρέπει οπωσδήποτε να σπείρουμε μετά τις 20 Μαρτίου. Το μέρος θα πρέπει να είναι προσηλιακό και προφυλαγμένο από αέρα, να είναι κοντά στο σπίτι του παραγωγού, να είναι απαλλαγμένο από αρρώστιες, να είναι ελαφρό, στραγγερό, γόνιμο και να δουλεύεται εύκολα και να υπάρχει νερό για πότισμα.
Το φθινόπωρο ή νωρίς το χειμώνα πρέπει να οργώνεται ο σπορειότοπος, να χωρίζεται σε λωρίδες και να δημιουργούνται αναχώματα. Έτσι λοιπόν θα είναι στραγγερά και θα εκμεταλλευτούν τους παγετούς του χειμώνα ως πρώτη φυσική απολύμανση. Στην αρχή της άνοιξης, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, προβαίνουμε στην ισοπέδωση και στο ψιλοχωμάτισμα των σηκωμένων σπορείων, καθώς και στο κυλίνδρισμα. Τα σπορεία για να είναι εύκολα στις διάφορες εργασίες (πότισμα, βοτάνισμα, σκέπασμα, ξεσκέπασμα), πρέπει να έχουν διαστάσεις 1 x 10m, με ή χωρίς μεταλλικά με νάιλον.
Stevia είναι πιο γλυκιά από τη ζάχαρη
Τα πιο γλυκά φυτά στον κήπο μου δεν είναι ούτε μούρα, ούτε τα φρούτα δέντρων, αλλά ο ψηλόλιγνος πράσινο χορτάρι είναι γνωστή ως stevia. Ονομάζεται ΚΑΑ-ο-ο στη μητρική Παραγουάη της, φύλλα stevia έχουν μεθύσει στο τσάι για χιλιάδες χρόνια, και πιο πρόσφατα, έχουν γίνει μια παγκόσμια βασικών ειδών διατροφής. Το 2012, οι πωλήσεις της Στέβιας για μεταποίηση σε υποκατάστατα ζάχαρης ξεπέρασε $ 300 εκατομμύρια.
Είμαι ύποπτη μεταποιημένων προϊόντων που προέρχονται από στέβια, αλλά που δεν διστάζουν να καλλιεργήσουν τα δικά μου και με τα φύλλα για να γλυκάνει τσάι βοτάνων, το οποίο νομίζω ότι είναι η καλύτερη χρήση τους. Ιστορικά αρχεία από πριν από 500 χρόνια έκθεση μέλη των Γκουαρανί φυλές μάσημα των φύλλων, αλλά εγώ δεν προτείνω αυτό. Εκατό φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, το μάσημα μόνο ένα φύλλο stevia είναι σαν να τρως τρία πακέτα τεχνητό γλυκαντικό. Yuck.
Το ζήτημα των μεταποιημένων προϊόντων σε σχέση με το ίδιο σύνολο του βότανο απαντήσεις όταν αρχίσει να αυξάνεται στέβια, η οποία παράγει εκτοξεύσεις των συλλεγόμενα φύλλα μέσα του καλοκαιριού. Στη συνέχεια, σε όλες όμως ημι-τροπικά κλίματα, το μητρικό φυτό θα πρέπει να διατηρηθεί στη ζωή μέσα από το χειμώνα σε κλειστούς χώρους, από τους οποίους οι ρίζες κηπουρός νέες εγκαταστάσεις στις αρχές της άνοιξης. Στα καλά χρόνια, όταν τα φυτά μου αναπτύσσονται καλά, υπάρχει πάντα φαίνεται να είναι διαθέσιμες νωπά ή αποξηραμένα stevia, γιατί λίγο πηγαίνει πολύ μακριά.
Καλλιέργεια στέβιας στον Κήπο
Μια προσφορά αιώνιο από τη φύση, στέβια είναι ένα φυτό ζεστό σεζόν που επιβιώνει μόνο σε ανοιχτούς χώρους όπου το έδαφος δεν παγώνει το χειμώνα. Στον κήπο μπορείτε να χειριστείτε στέβια, όπως ο βασιλικός, αλλά αντί να ξεκινούν με σπόρους θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα φυτό. Μικροσκοπικούς σπόρους stevia έχουν χαμηλά ποσοστά βλάστησης, επειδή γρήγορα χάνουν τη βιωσιμότητά τους, έτσι ώστε ξεκινώντας με ένα φυτό καλλιεργείται από τις ρίζες της κοπής εξοικονομεί χρόνο και την απογοήτευση.
Που ορίζονται στο ζεστό, ηλιόλουστο έδαφος, στέβια παράγει όρθια κλαδιά που πρέπει να τρυπηθούν πίσω κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, αν θέλετε το φυτό για να γίνει θαμνώδη. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να συλλέγονται και ξηραίνονται, μαζί με ό, τι αφήνει σας ενδιαφέρει να πάρει. Η μεγάλη συγκομιδή έρχεται στο τέλος του καλοκαιριού, όταν μπορείτε να κόψετε τα φυτά πίσω από το μισό του μεγέθους τους και να στεγνώσουν τα φύλλα. Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό πριν μικροσκοπικό μορφή λευκά λουλούδια, επειδή μόλις τα φυτά στέβια αρχίζουν να ανθίζουν, δεν θα πάει πίσω στην παραγωγή νέων πράσινα φύλλα.
Κρατώντας ένα Stevia εργοστάσιο μέσα Χειμώνας
φυτά Stevia μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί την άνοιξη, οπότε μου αρέσει να κρατήσει ένα ζευγάρι στο πιο ηλιόλουστο παράθυρο μου το χειμώνα. Μερικοί άνθρωποι ξεθάψουν φυτά εξωτερικού χώρου τους, κλαδεύουν τα πίσω και νοσοκόμα τους μέσω του χειμώνα σε κλειστούς χώρους, αλλά έχω καλύτερα αποτελέσματα από την ριζοβολία μοσχευμάτων στο τέλος του καλοκαιριού, και την ανάπτυξη των νέων φυτών σε εσωτερικούς χώρους. Τα φυτά που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ την ένταση της πλήρους ήλιου είναι πιο εύκολο να ευχαριστήσουν κλειστούς χώρους από τις μεγάλες μονάδες που έχουν περάσει το καλοκαίρι στον κήπο.
Μερικοί άνθρωποι ρίζα συμβουλές βλαστικά στέβια στο νερό, αλλά είναι πιο γρήγορα για να ορίσετε μικρά μοσχεύματα το υγρό μείγμα εκκίνησης σπόρων ή περλίτη. Μου αρέσει να συνεργαστεί με τις μικρές υποκαταστήματα πλευρά, τράβηξε προς τα κάτω από το κύριο στέλεχος με ολίσθηση του στελέχους ιστού που επισυνάπτεται. (Οι ιστοί στη διασταύρωση στελέχους / υποκατάστημα φορτωμένο με κύτταρα ικανά να αναπτύσσονται σε ρίζες). Όταν διατηρείται υγρό κάτω από ένα φθορισμού φως, λίγο μοσχεύματα στέβια μου να αναπτύξει ρίζες σε δύο έως τρεις εβδομάδες, οπότε παίρνουν τα καλύτερα προήχθη σε μόνιμη θέση τους σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.
Αν υποθέσουμε ότι ο χειμώνας θα πάνε καλά για τα φυτά στέβια, παίρνουν ένα σημαντικό κούρεμα άνοιξη, με τα μοσχεύματα που να ξεριζώσουν μέχρι να παρουσιάζουν σημάδια της νέας ανάπτυξης. Όταν παγετού είναι η ιστορία και το έδαφος είναι ζεστό, αυτά τα μοσχεύματα να μεταμοσχευθούν σε εξωτερικούς χώρους όπου μπορούν να αναπτυχθούν σε καλλιέργεια της σεζόν.
Διατήρηση Stevia Φύλλα
Η Stevia στεγνώνει σε ένα αφυδρατήρες, ή ακόμα και ανάμεσα στις σελίδες ενός βιβλίου, αν έχετε μόνο μερικά. Όταν έχετε μόνο μικρές παρτίδες, τα ξηρά φύλλα μπορεί να τσαλακωμένο με άλλες σπίτι-αποξηραμένα βότανα τσάι τέτοια όπως μέντα, τσουκνίδες και τα φύλλα βατόμουρο.
Αρχική καλλιεργούνται Stevia μπορεί επίσης να γίνει σε συμπυκνωμένα εκχυλίσματα με βάση το νερό ή βάμματα με βάση την αλκοόλη, η οποία είναι παρόμοια με τα εμπορικά υγρά προϊόντα stevia ως προς το ότι θα πρέπει να μετράται από την πτώση. Έχω κάνει και να χρησιμοποιηθούν και τα δύο, και εδώ είναι μια περίπτωση όπου εξαγωγή αλκοόλ δεν είναι πραγματικά απαραίτητο. Αντ 'αυτού, να κάνει μια απλή έγχυση στέβια: Προσθέστε μια χούφτα φύλλα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένετε μία ώρα. Στέλεχος το συμπύκνωμα μέσω ενός φίλτρου καφέ, και αποθηκεύστε στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές βάζο. Κάθε παρτίδα θα είναι λίγο διαφορετικό, ώστε να πειραματιστείτε με πόσο να χρησιμοποιήσετε. Με σούπερ-ισχυρό στέβια, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πολύ λίγο από πάρα πολύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου